Idioma

Per terres de l'Algarve... on s'acaba el món.


Entre a l'Algarve pel pont que creua al país veí per damunt de l'estuari del GuadianaLa primera població que visite és Faro i faig un breu recorregut per allò que els portuguesos denominen "Vila adentro", es a dir, la ciutat vella cercada per muralles.encara que el meu destí és la ciutat de Sagres i el cap de San Vicente, la punteta meridiano-occidental de la Península Ibèrica. 


Com que arribe una mica tard i està passant-se l'hora de dinar, la primera cosa cosa que faig és reposar forces amb unes cerveses i un bon plat de "atum encebollado"que molt amablement em prepara Joséph, l'amo del restaurant, malgrat l'hora que és.


En acabar de dinar  comence la ruta visitant el "Castelo de Sagres o Forte de Sagres", fortalesa vinculada a la figura d'Enric el Navegant, a la navegació i als descobriments.Als afores de la fortalesa, entre impressionants penya-segats, l'assot del vent, la presència de nombroses gavines i una sèrie de plantes endèmiques que creixen al recer de les erosionades roques, conformen un paisatge idíl·lic digne de ser contemplat....

 ... i on s'hi pot practicar un tipus de pesca no exempta de risc.


 Enimg del mar de roques...


... algunes gravades pel vent amb formes curioses per al gaudi de la nostra mirada... i sempre vigilades pel far que domina el promontori...

... podem contemplar algunes de les plantes que conformen la flora vicentina moltes d'elles endèmiques de la zona i que ens acompanyaran durant tot el recorregut:


La savina rastrera (Juniperus phoenicea)

La Cerinthe sp.

El Pampilho-maritimo (Asteriscum maritimum)

El Tomilho-do-mar (Thymus camphoratus)

Els conillets (Antirrhimum majus cirrhigerum)

Dues espècies d'estepa (Cistus palhinhae i C. Ladanifer)
La Daucus carota subsp. halophilus
El rosmaninho (Lavandula luisieri)
La Silene dioica

La Linaria algarviana
A sis kilòmetres de Sagres, sobre un promontori semblant al de la fortalesa que acabem de visitar, trobem el Farol do Cabo de São Vicente, construït dins d'una altra fortalesa defensiva que data del S XVI envoltada de penya-segats.

permanentment assotats per la bravesa del mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada