Idioma

La Serra de la Solana (Beneixama)


LA SERRA DE LA SOLANA és un massís que s'estén al llarg d'uns 25 km en direcció NE-SO que limita les comarques de L'Alcoià, La Vall d'Albaida i l'Alt Vinalopó.  Al seu voltant hi ha les poblacions de Banyeres de Mariola, Beneixama, la Canyada, el Camp de Mirra i Villena (Alacant), i Bocairent, Fontanars dels Alforins i Ontinyent (València). 

Ocupa una superfície d'unes 10.000 ha. La màxima altura és l'Alt dels Tres Pinets, amb 1.016 metres. És un anticlinal calcari limitat al sud per un ampli corredor pel qual discorre el riu Vinalopó i per la Vall dels Alforins al nord que han sigut reomplits per materials quaternaris, formant l'estructura típica d'aquesta zona: plans en forma de corredors amb vores muntanyenques calcàries.

La serra esta envoltada per la carretera que enllaça Villena, Beneixama, Bocairent i Ontinyent al sud i la que enllaça Ontinyent, Fontanars dels Alforins i la Nacional 330 (Autovia del Mediterrani) al nord i la que uneix Fontanars dels Alforins i Beneixama, que creua la serra de nord a sud.

Al vídeo del següent enllaç podeu visualitzar alguns dels aspectes antropològics i botànics que caracteritzen aquesta serra.

http://www.youtube.com/v/o_-5Aswm3aY

 Ramat de cabres que pastura a la Serra de la Solana -Març de 2013-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada